کاوش موضوع مغز استخوان
صفحه اصلی
مغز استخوان
استخوان متراکم دارای یک حفره مرکزی به نام مغز استخوان است که با آندوستئوم پوشیده شدهاست. در پیرامون استخوان، پرده ضریع قرار دارد که کل استخوان را حفاظت میکند. استخوانهای اسفنجی دارای حفرههای کوچک و بزرگ و سیستمهای هاورس ناقص هستند.
مغز استخوان بافت نرم و پررگی است که داربست آن را بافت رتیکولر پایهریزی میکند و بر روی آن سلولهای گوناگون خونی، خونساز و چربی قرار دارد.
مغز استخوان حفره میانی استخوانهای دراز و فضاهای میان ترابکولی استخوانهای اسفنجی را پر میکند.
مغز استخوان به دو صورت مغز قرمز و مغز زرد دیده میشود که اولی بیشتر از سلولهای خونساز پایهریزی شده و بافت میلوئید نیز خوانده میشود و دومی بیشتر دربر گیرنده سلولهای چربی است.
مغز استخوان جزء سیستم ایمنی است که نقش در تولید گلبولهای سفید، قرمز، پلاکتهای خون و پلاسما را دارد که معمولاً با افزایش چاقی سلولهای چربی زیاد شده و بافت چربی بسیار زیادتر از بافت خونی یا بافت قرمز میشود با کنترل کردن چاقی میتوان بافت قرمز مغز استخوان را زیاد و تقویت کرد.
در افراد بالغ مغز استخوان قرمز اساسأ در اسکلت بخش میانی بدن مانند کتفها، لگن، جناغ، دندهها، جمجمه و مقدار کمی هم در قسمت گرد استخوانهای بلند یعنی سر استخوانران درشتنی، نازکنی در پاها، استخوانبازو زند زبرین، زند زیرین در بازوها و کف پا، کف دست و بند انگشتان و ترقوهها است.
در مرحله جنینی و پس از زایش تا مرحله بلوغ همه استخوانها در بر گیرنده مغز قرمز میباشند، ولی در بزرگسالان مغز قرمز محدود به مهرهها، استخوانهای جناغ، دندهها و استخوانهای جمجمه میباشد و در بقیه جاها با مغز زرد جایگزین میشود.... بیشتر در ویکی پدیا